martes, 19 de mayo de 2015

Pon tu granito de arena... FIRMA AQUÍ!!


1 comentario:

  1. en griego:

    Είμαι η Τακμπάρ Χαντί και στις 15 Μαΐου ξεκίνησα ΑΝΟΙΧΤΗ απεργία πείνας μπροστά στο Μαροκινό Προξενείο της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά για τη δολοφονία του γιου μου Μοχάμεντ Λαμίν Χαϊντάλα από Μαροκινούς εποίκους με τη συνδρομή των κατοχικών αρχών και τη σκόπιμη ιατρική αμέλεια.
    Μετά τη δολοφονία του γιου μου, πήγα στη Λαγιούν για να μάθω τα γεγονότα από πρώτο χέρι. Όταν έμαθα πόσο άδικες ήταν οι συνθήκες της δολοφονίας και του θανάτου του, αποφάσισα να ερευνήσω και να διαλευκάνω τα γεγονότα: απευθύνθηκα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στο Γενικό Εισαγγελέα του Βασιλιά στη Λαγιούν χωρίς να λάβω καμία απάντηση και στη συνέχεια ξαναέγραψα στον ίδιο Εισαγγελέα ζητώντας πληροφορίες για την τύχη των καταγγελιών και των αξιώσεών μου.
    Ως απάντηση, ενισχύθηκαν η αστυνομική παρακολούθηση και οι επιθέσεις στο σπίτι της οικογένειάς μου και στους γύρω δρόμους, που οδήγησαν σε βασανιστήρια μέσα στο σπίτι και καταστροφή περιουσιακών στοιχείων.
    Όλα αυτά γιατί δεν υποκύψαμε στον καταιγισμό πιέσεων και την προκλητική δωροδοκία (90.000€) με αντάλλαγμα να υπογράψουμε την κηδεία του γιου μας ήσυχα και να αποποιηθούμε κάθε αιτήματος για αυτοψία, έρευνα ή άλλο τι.
    Επομένως, θέτω εις γνώσιν της MINURSO (Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για το Δημοψήφισμα στη Δυτική Σαχάρα) τα γεγονότα αυτά και απαιτώ:
    1. Να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με αυτό το έγκλημα και να διαλευκανθούν οι συνθήκες γύρω από αυτό, λόγω του ότι οι κατοχικές αρχές, με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και να τη θάψουν μαζί με το θύμα.
    2. Να συλληφθούν οι τρεις έποικοι, Μπουσαέμπ Ντινάρ, Αμπντεραΐμ Ντινάρ και Γιασίν Αλ Μαρμπού, που παραμένουν ελεύθεροι, χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα ή το δικαστήριο.
    3. Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας κατά την αντιμετώπιση του γιου μου στο νοσοκομείο και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ιδιαιτέρως ο γιατρός Αχμί Ναουφάλ.
    4. Να διερευνηθούν η κράτηση, η ανάκριση και τα βασανιστήρια του γιού μου από τη μαροκινή αστυνομία στο αστυνομικό τμήμα μετά τον τραυματισμό του και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της δικαστικής αστυνομίας της διαβόητης ασφάλειας της επαρχίας Λαγιούν.
    5. Την εκταφή και νεκροψία του πτώματος του γιου μου από ειδικούς και αμερόληπτους γιατρούς, για να αποκαλυφθούν τα αίτια του θανάτου του.
    6. Να παραδοθούν τα λείψανα στην οικογένεια για να κάνει μια αξιοπρεπή ταφή.
    7. Να αποζημιωθεί η οικογένεια τόσο για το θάνατο του γιου της, όσο και για τις σωματικές, ψυχολογικές και υλικές βλάβες που υπέστησαν τα μέλη της στα χέρια της αστυνομίας.
    8. Να αρθεί η κατάσταση πολιορκίας, που ξεπερνά ήδη τους τρεις μήνες, του σπιτιού της οικογενείας, με τρεις άγριες επιθέσεις στο εσωτερικό του σπιτιού, με όσα συνεπάγονται σε βασανιστήρια και καταστροφές περιουσιακών στοιχείων.

    ResponderEliminar